Başkentte antika, vintage ve retro severlerin önemli uğrak yerlerinden biri Emek Mahallesi, Kazakistan Caddesi üzerindeki “Vintage Antika” dükkânı. Geçmişin izlerini taşıyan, eski moda eşya ve ürünlere ev sahipliği yapan dükkân, zengin ürün çeşitliliğiyle geniş bir kesime hitap ediyor.

NADİDE ÜRÜNLER

haymanagazetesi.org internet haber sitesine açıklamalarda bulunan ve antikacılık sektöründe yedi yıldır hizmet verdiğini belirten ‘Vintage Antika’ kurucusu Füsun Köse, emekli olduktan sonra hobi amaçlı bu dükkânı açtığını söyledi.

İkinci el eşyaya, antikaya talebin çok fazla olduğuna vurgu yapan Füsun Köse, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. “Çünkü piyasadan çok daha ucuz ürünler. Çok daha dayanıklı, kumaşları, işçiliği, her şeyi bambaşka eski ürünlerin. 100 yaşını aşan nadide parçalar antika sınıfına girer. Eski, modası geçmiş vintage ürünler ve eski modanın bilerek canlandırıldığı retro ürünlerimiz de mevcut.”

İŞİNİN EHLİ KALİFİYE ELEMANLAR

Burası 1000 m2’lik bir alan, aşağı katta da atölyemiz var. Binlerce ürün çeşidiyle antika severlere hizmet veriyoruz. Bize ulaşan antika eşyaların önce bakım, onarımlarını yapıyor, sonrasında satışa çıkartıyoruz. Antika bakım, onarım, mobilya boyama, yenileme işinden anlayan, tamiratını yapan kalifiye elemanlarımız var.

1920 İMALATI GÜMÜŞLÜK

Fiyatlar konusunda biz toptancı gibiyiz. Ürünleri evlerden aldığımız için bizde fiyatlar çok daha uygun. Retrolar daha ucuz, antikalar daha pahalı. 10 bin ile 150 bin lira arasında değişen fiyatlar mevcut. En nadide ürünlerimizden biri ahşap gümüşlük, 1920 yılı imalatı. Onun fiyatı 40 bin lira. Çok daha eski ürünlerimiz de var.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER