Verstappen, Perez’in sözleşme yenilemesini Red Bull için ‘en iyi şey’ olarak nitelendirdi ve takımın Kanada’daki şansını değerlendirdi. Max Verstappen, Red Bull’un Sergio Perez’in sözleşmesini uzatarak “tüm takım için” en iyi alternatifi seçtiğine ve Meksikalının 2026 sonuna kadar takımla yarışmaya hazır olduğuna inanıyor.

Son haftalarda sürücü pazarında devam eden spekülasyonlar ve hareketler arasında, bu hafta sonu yapılacak Kanada Grand Prix’si öncesinde Perez’in takımla iki yıllık yeni bir anlaşma imzaladığı duyuruldu.

Bu, kendisinin ve Verstappen’in, Perez’in 2021’de Red Bull’a katılmasıyla başlayan takım arkadaşı olarak görev süresini devam ettirecek.

Meksikalı pilotun sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin görüşü ve gelecekte takımda kiminle yarışacağı konusunda söz sahibi olup olmadığı sorulduğunda Verstappen şu yanıtı verdi: “Hayır, bu konuda söz hakkım yok ama mutluyum.

“Checo’yla gerçekten iyi anlaşıyorum. Ayrıca tüm takım için de bunun kesinlikle yapılacak en iyi şey olduğunu düşünüyorum.”

Pistteki aksiyon açısından, hem Verstappen hem de Perez, RB20’nin pistteki tümsekler ve bordürlerle mücadele ettiği Monaco’daki zorlu yarışın ardından Montreal’de daha iyi bir hafta sonu geçirmeyi umuyorlar.

Perez, Haas ikilisi Kevin Magnussen ve Nico Hulkenberg ile dramatik bir çarpışmanın ardından ilk turda yarıştan çekilirken, Verstappen yarışı 6. sırada tamamladı.

Hollandalı sürücü Gilles-Villeneuve pistinde toparlanıp toparlanamayacağı konusunda iyimser olduğunu dile getirdi ancak aynı zamanda bu hafta sonu yağmur tehdidinin önemli bir faktör olabileceğini de kabul etti.

Verstappen, “Monaco’nun kolay bir hafta sonu olmayacağını her zaman biliyordum, ayrıca Monaco her zaman oldukça kaotik olabilir. Ama sorun değil, çalışmak istediğimiz yönde iyi bir yönümüz olduğunu düşünüyorum ve şimdi adım adım bunu geliştirmeye çalışacağız.

Hala hızlı bir aracımız var ancak bazı pistler bizim için diğerlerinden biraz daha iyi çalışıyor ve bence burada artık sadece pist düzeni değil, aynı zamanda hava durumu ve ne kadar ıslak olacağı da önemli.

Bekleyip görmemiz lazım ama tabii ki aradaki farklar biraz kapandı ama sorun değil.” dedi. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER