Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen Pilot Bröve ve Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Uçak hangarındaki tören 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı sancağı ve tören birliğinin yerini almasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından pilotların eğitiminden görüntülerin yer aldığı video gösterildi. Törende, eğitimi birincilikle tamamlayan Hava Pilot Yüzbaşı Kadir Engin Işık, mezunlar adına konuşmasının ardından yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.

Törende konuşan Orgeneral Küçükakyüz, Türk Hava Kuvvetlerinin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” hedefinde ilerleyerek, yüce Türk milletinin gönlündeki müstesna yere layık olacağını belirtti.

Konuşmasında, uzun ve zorluluklarla dolu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan pilotları tebrik eden Orgeneral Küçükakyüz, Türk Hava Kuvvetleri Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de milli menfaatleri korumaya devam ederken, bir yandan da sınır ötesi operasyonlarda kendilerine tahsis edilen hedeflerin yüksek isabet oranıyla etkisiz hale getirildiğini belirtti.

58 PİLOT BRÖVE TAKTI

Orgeneral Küçükakyüz, “Türk Hava Kuvvetleri hâlihazırda teröristle mücadele harekâtında zamana duyarlı hedefleme ve dinamik hedefleme gibi ileri seviyede eğitim koordinasyon ve teknolojilerin kullanılmasını gerektiren harekât görevlerini başarıyla icra ederek, ülke savunmasında üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir.” diye konuştu.

Türk Hava Kuvvetlerinin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” hedefinde ilerleyerek, yüce Türk milletinin gönlündeki müstesna yere layık olacağını, ülkesini göklerde hür kılacağını ve TSK’nin caydırıcılığının çelik kanatları olmaya devam edeceğini vurgulayan Orgeneral Küçükakyüz, mezun olan personele “Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Yoğun ve zorlu pilotaj eğitimin ardından 56’sı Türk, ikisi Pakistan Hava Kuvvetlerinden 58 pilot brövelerini takmaya hak kazandı. Dereceye girenlerin brövelerinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından verildiği törenin sonunda hatıra fotoğrafı da çektirildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER