Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı – TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25.ci yılı anısına Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev adına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a “Kazakistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 25. yılı Jubile Madalyası”nı takdim etti.

Keçiören Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Büyükelçi Kaseinov ve Mustafa Ak ile birlikte TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gaffarlı, TÜRKSOY Kazakistan Ülke Temsilcisi Askar Turganbayev, TÜRKSOY Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kocageldi Kuluyev, TÜRKSOY Teşkilatı Genel Sekreterliği Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Meclis üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a madalya verilmesine ilişkin Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in kararnamesinin okunmasının ardından konuşma yapan Düsen Kaseinov, başta Belediye Başkanı Ak olmak üzere Keçiören halkının Türk dünyasının kültür ve sanatına büyük ilgi gösterdiği ve desteklediğini belirtti. Kaseinov, “Birlikte birçok etkinliğe imza attık. Ulu Kazak ozanı Süyinbay’ın park ve heykelini açtık; yıllardır devam eden ramazan etkinliklerine katıldık; Türk dünyasının önemli şahsiyetlerini adlarına düzenlenen anma günleriyle yâd ettik. Ünlü Kazak şairleri Abay, Magjan ve Jambıl da Keçiörenimizde heykelleri ve cadde adlarıyla ölümsüzleşti.” diye konuştu. Belediye Başkanı Ak’ın bu gayretlerinin karşılıksız kalmadığını ve Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev tarafından madalyaya layık görülen tek belediye başkanı olduğunu vurgulayan Kaseinov, “Kazakistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 25. yılı Jubile Madalyası”nı Mustafa Ak’a takdim etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in imzası ile Türkiye’den sadece altı kişiye verilen madalyaya layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Kaseinov’la 8 yıldır birlikte çalışıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek oldular.  Nevruz, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri olmak üzere birçok kültürel etkinlikte iş birliği yaptık. Balkanlar ve Asya’daki etkinliklerde de zaman zaman birlikte çalıştık. İki ülkenin Sayın Cumhurbaşkanları da çalışmaları ve dostluklarıyla bizlere ışık oldu. Keçiören Belediyesi olarak iki ülke dostluğuna katkı sunduysak ne mutlu bize… Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev’e de şükranlarımı sunuyorum, bu ödülle bizleri onurlandırdı. Tüm Keçiören adına bu ödülü alırken, iki ülke ilişkilerinin ve Türk Dünyası ile ilişkilerimizin güçlenmesi ve gelişmesi için katkı sunmaya devam edeceğimizi de belirtiyorum.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER