Beş yüz davetlinin katıldığı gecede dereceye girenlere ödülleri ve tacı jüri üyeleri tarafından takdim edildi. Jüride Mariia Özdemir, Merve Ünler, Serhan Kızılmeşe, Dr. Yalçın Genç, Nur Sönmez, Sedat Karaca, Olga Kalemcioğlu, Öznur Güner, Aysun Berberoğlu, Sevda Adalı Akbaşoğlu, Dr. Tayfun Yosunkaya, Nesrin Kılavuz, Dr. Oktay Banlı, Garip Uysal, Harun Pek, Dr. Serkan Öztürk, Hülya Akman, Ömer Sabri Yolaş ve Gül Muratoğlu yer aldılar.

Ankara Models of Turkey Meyra Palace Ankara Fashion Week’in son gününde 9 Haziran’da gerçekleştirilen, Sevilay Zeytun ve Serkan Kızılbayır’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede 20 finalist Türkiye’nin en iyi modeli olmak için yarıştı.

Jürinin titiz bir puanlaması sonucunda Models of Turkey yarışmasının birincisi  İlayda Dinçer olurken, ikinci Emine Yücel, üçüncü Anastasia Zhelezniak, dördüncü ise Nisa Kapukaya oldular. İlayda Dinçer Models of Turkey unvanını alarak duygularını dile getirdi. İlayda; “Teşekkür ederim, çok mutluyum. Çok eğlenceli bir süreç geçirdik. Kamp süreci çok eğlenceliydi. Çok tatlı kızlarla tanıştım, çok iyi arkadaşlar edindim. O yüzden seçildiğim için çok mutluyum. Kariyerime buradan başlayabilirim sanırım” dedi.

Joker Ajans sahibi ve Models of Turkey 2024’ü düzenleyen Burak Özdemir, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak; “ Bir kez daha bir güzellik yarışmasını ve muhteşem defileleri sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece dereceye girenlerin hayatlarında yeni bir dönüm noktası açılmıştır. Diğer yarışmacılar sakın üzülmesinler, onlar artık tanınmış bir model olarak Türkiye podyumlarında boy göstereceklerdir eminim” şeklinde konuştu.

CEVAP VER