Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon’un Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde planladığı ikinci tesisin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplam 200 milyon TL yatırım ile 6 ay içinde hayata geçecek yeni tesis ile birlikte bölgede çoğunluğu kadın olmak üzere 5 bin yeni çiftçiye sözleşmeli iş imkânı sağlanacak. Ayrıca domates üretimindeki ekilebilir alan 7 bin dekara yükselecek.
Limkon’un yeni yatırımı ile ilgili temel atma töreninde konuşan Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir şunları söyledi;
“Limak Şirketler Grubu olarak kurulduğumuz günden bugüne, faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerde yaptığımız gibi gıda sektöründe de; ülkemiz, milletimiz, çevremiz, çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımız için daha sürdürülebilir bir çalışma ortamı sağlamayı ve daha yüksek katma değer yaratmayı kendimize misyon edindik. ‘Sıfır atık’ prensibi ile hareket ettiğimiz fabrikamızda, çevre ile ilgili bütün önlemleri standartlara uygun şekilde aldığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. Yapmakta olduğumuz yeni yatırımla birlikte, uzun zamandır birlikte çalıştığımız çiftçiler için daha sürdürülebilir bir iş imkânı yaratmayı ve bu ekosistem ile ihracattaki pozisyonumuzu daha da sağlamlaştırmayı amaçlamaktayız”.
Törende Limkon’un kendi enerjisini üretmek için çatıya kurulan 1.8 MW’lık güneş panellerinin de açılışı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapıldı.
Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan ve yıllık 2.8 milyon kilovatsaat elektrik üretecek güneş panelleri, tesisin elektrik ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak.
Limkon hakkında;
Bir Limak Holding kuruluşu olan Limkon Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.; meyve suyu konsantresi, meyve püresi, salça ve her çeşit meyve bazlı ürün işlemek amacıyla Nisan 2007’de fabrika inşaatına başlamış olup 7 ay kadar kısa bir süre içerisinde inşaatı tamamlayarak hizmete geçmiştir.
Fabrika Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde toplam 40.000 metrekare alan üzerine 14.000 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilmiştir. Konum olarak Mersin Limanı’na 100 km, İskenderun Limanı’na ise 105 km uzaklıkta olan tesis birçok çeşit meyvenin yetiştiği bölgelere de yakın olma avantajına sahiptir.