Formula1 İspanya Grand Prix’sinde ilk antrenman seansının en hızlı ismi McLaren pilotu Lando Norris oldu. Norris, Verstappen ve Carlos Sainz’in önünde 1:14.228’lik zamana imza attı.

Circuit de Barcelona-Catalunya pistinde sürücüleri kuru ve güneşli koşullar karşıladı.

Damalı bayrak sallandığında zirvede kalan isim Norris oldu. 0.024 saniye gerisinde kalan Red Bull pilotu Verstappen ikinci, Ferrari’den Carlos Sainz üçüncü en iyi zamanı yaptı.

Mercedes pilotu George Russell dördüncü, Sergio Perez beşinci, Oscar Piastri altıncı, Lewis Hamilton yedinci, Esteban Ocon sekizinci, Fernando Alonso dokuzuncu ve Alex Albon 10’ncu oldu.

Leclerc seansı 11. sırada tamamlarken, Valtteri Bottas 12. sırada yer aldı. Pierre Gasly 13. sırada yer alırken, 14. sıradaki Lance Stroll’u Daniel Ricciardo izledi.

Zhou Guanyu 16. olurken, Kevin Magnussen ve Logan Sargeant sırasıyla 17. ve 18. oldu. Oliver Bearmen 19. ve Yuki Tsunoda 20. sırada seansı tamamladı.

İlk antrenman seansının tamamlanmasıyla birlikte takımlar ve sürücüler, yerel saatle 17.00’deki ikinci antrenman seansına çıkacak. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER