ABD’nin önde gelen girişimcilerinden, yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya ve daha önce New York’ta evlendiği eşi Louise (Vongerichten) Ulukaya; İstanbul’da aileleri ve yakın dostlarıyla düğün töreni düzenledi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği düğünde, Ulukaya çifti yakınlarıyla İstanbul’da buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.
Chobani’nin Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya ile FoodDreams Vakfı’nın Kurucusu LouiseUlukaya, 25 Ağustos gecesi düzenlenen, aileleri ve yakın dostlarının katıldığı düğün töreniyle evliliklerini kutladı. Yakınlarını İstanbul’da buluşturmanın coşkusunu yaşayan çiftin düğünü, farklı kültürleri de bir araya getirdi. Daha önce New York’ta sade bir törenle evlenen Ulukaya çifti, kısa süre öncedünyaya gelen oğullarıyla büyük bir heyecan ve mutluluk yaşamıştı.
Eğitim ve iş imkânı sunan FoodDreams Vakfı’nın Kurucusu
Fransız bir ailenin kızı olarak New York’ta dünyaya gelen ve üniversite eğitimine dek profesyonel olarak bale yapan LouiseUlukaya, Washington D.C. Amerikan Üniversitesi’ndeeğitimini tamamlandı. Ardından Paris’teki ESSEC – International Business School’dan işletme yüksek lisansını alan Louise Ulukaya, kariyerine Dubai ve Hong Kong’da uluslararası bir restoran işletmecisi olarak başladı. New York ve Colorado’da beğeni toplayan başarılı restoranlaraçanLouise Ulukaya,2016’damutfak sanatları alanında hayallerini gerçekleştirmek isteyen ihtiyaç sahibi öğrencilere ve mültecilere eğitim ve iş imkânı sunan FoodDreams Vakfı’nı kurdu.
Tutkuları ortak
Hamdi Ulukaya, Türkiye’deki girişimciliği desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG)’ne ek olarak, mülteciler için başlattığı Tent Vakfı ve göçmen istihdamına verdiği önemle tanınıyor. Toplumsal konulara büyük hassasiyet gösterenHamdi veLouise Ulukaya çifti bu anlamda aynı derin tutkuları paylaşıyor.
Düğün hediyelerini “Burs”a dönüştürecekler
Kendilerine düğün hediyesi vermek isteyen misafirlerinden bunun yerineFoodDreamsVakfı’na bağışta bulunmalarını rica eden Ulukaya çifti, toplanan bağışları Vakfın bütçesine ekleyerek, Türkiye’den aşçılık alanında kariyer yapmak isteyen ancak profesyonel mutfak okullarına gidecek imkânı olmayan gençlerin Amerika’da eğitim almasını sağlayacak bir burs programı başlatacak.