İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi ekibi Frecce Tricolori Kanada’ya uçtu. Ekibin MB-339 jetleri Kuzey Amerika Turu – Nat 24 kapsamında yaz boyunca Kanada ile ABD arasında uçacakları turun ilk durağı olan Quebec’e ulaştı.

Frecce Tricolori’nin son yurtdışı deneyimi otuz yılı aşkın bir süre öncesine, Amerika’nın keşfinin 500. Yıldönümü kutlamaları vesilesiyle 1992 yılındaki Columbus 92’ye kadar uzanıyor.

Dört günden fazla süren ve Hollanda, İskoçya, İzlanda, Grönland ve Kanada’da birçok teknik duraklamayı da içeren bir transferin ardından geçtiğimiz 10 Haziran’da Udine, Rivolto Hava Üssü’nden yola çıkan Frecce Tricolori, Kanada, Bagotville’e indi. Ekip, ilk olarak 22 Haziran’da Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Quebec’teki yüzüncü yıldönümü kutlamalarına katılacak.

10 UÇAKLA GUINNESS REKORLAR KİTABINDA

10 uçaktan oluşan ve Ağustos ayı sonuna kadar çeşitli şehirlerde performans sergileyecek olan akrobasi ekibinin merakla beklenen 2024 Kuzey Amerika Turunun ilk durağı Bagotville olacak.

Uçakların ve mürettebatın Kuzey Kutup Dairesi’ne kadar uzanan bir transfer uçuşuyla evlerinden bu kadar uzağa getirilmesi, ekip çalışmasının ve yeteneğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Tur, yurtdışındaki havacılık dünyasından binlerce meraklının Frecce Tricolori’nin yeteneklerini görmesi için eşsiz bir fırsat olacak. Toplam 10 uçakla gösteri yapan Frecce Tricolori, en fazla uçakla performans sergileyen askeri akrobasi ekibi olarak Guinness Dünya rekoruna da sahip.

Tur daha sonra New York, Washington, Chicago ve Los Angeles ile Frecce Tricolori’nin halka çok daha fazla duygu yaşatacağı diğer ABD ve Kanada lokasyonlarındaki duraklarla devam edecek. Kuzey Amerika Turu Ağustos ayının sonunda Maryland, Worcester County’deki Ocean City’de son bir heyecan verici performansla sona erecek. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER