Aydın’ın Yenipazar ilçesinde deve güreşlerini temsil etmesi amacıyla belediyenin önüne deve heykeli yerleştirildi.

Deve heykelini bir heykeltıraşa özel olarak yaptırdıklarını belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, “İnşallah bu deve heykeli güreşlerimizin sembolü olur. Dışarıdan gelen insanlar, öğrenciler bu heykelle fotoğraf çektirir, bu hatırayı ölümsüzleştirir” dedi.
Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, temsili deve heykeli hakkında bilgiler verdi. Savcı, “Yenipazar, eskiden beri bu deve güreşleriyle ilgili olan bir ilçe. Tarihi meçhul ama bir zamanlar rahmetli Cemal Ağırbaş vardı. Aydın’da en ünlü deve çatan, deve güreşi yapandı. Allah rahmet eylesin arkadaşımızdı. Bunu deveci camiasında pek bilmeyen yoktur. Onun anısına 1985 yılında güreş işlerini tekrar ben ele aldım. Bu tarihten beri aralıksız bugüne kadar devamlı güreş yaptık ve yapacağız. Bu güreşleri de temsil etmesi bakımından bu deve heykelini yaptırdık.” ifadelerini kullandı.

İLKİNİ BİZ YAPTIK
Temsili deve heykelinin başka yerde bulunmadığını ifade eden Zafer Savcı, “Türkiye’de daha böyle bir deve heykeli yok. İlk defa deve heykelini biz getirdik ve ilki biz başardık. O yüzden bu ilki de Yenipazar’a layık bir şekilde temsil ettiriyoruz. Tabii esas yeri belediyenin önü değil ama biraz daha tanıtım amaçlı koyduk.” dedi.
HEYKEL, GERÇEK DEVEYİ ANDIRIYOR
Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, heykelin gerçeğe andırdığını belirtti. Savcı, “Şu anda dikkat ettiyseniz gayet güzel bir heykel olmuş. Tam bir deveyi andırmış. Benim hayalimdi uzun yıllar. Araştırdım kaç tane heykeltıraşla görüştüm. Görüşmem neticesinde bunu bulduk ve yaptırdık. Buraya getirdik ve inşallah bu deve heykeli deve güreşlerinin sembolü olur. Dışarıdan gelen insanlar, öğrenciler bu heykelle fotoğraf çektirir ve de bu hatırayı ölümsüzleştirir. Başardığım için de sevinçliyim. Yenipazar’a layık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
HEYKEL DEVE ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI
Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, belediye önünde tanıtım amaçlı duran heykel deve önünde fotoğraf çektirdi. Heykel deveyi ilk defa yaptıran Başkan Savcı, heykelle ilk hatıra fotoğrafını da çektirdi. Başkan Savcı’ya fotoğraf çekiminde, Yenipazar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Apaydın da eşlik etti. (sesgazetesi.com.tr)

CEVAP VER