Engellilerin Haklarına Erişim Platformu’nun, 26 Haziran’da Kızılay’daki Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına çok sayıda Engelli STK’sı ve engelli hakları aktivisti katıldı. Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’nin ilk görme engelli binicisi Tolga Dokuyucu ’da yer aldı. 20 yıl jokeylik yapan ve yaşadığı talihsizlik sonucu görme yetisini kaybeden Dokuyucu, hem etkinliğe hem de sporcu kişiliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu’nun Kızılay’da düzenlediği basın açıklamasına görme engelli Tolga Dokuyucu ve Serkan Öztürk’te katıldı. Engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkına müdahalenin sosyal devlet anlayışına ve insan haklarına aykırı olduğunu belirten Dokuyucu ve Öztürk, “Haklarımızı bize geri versinler, haklarımıza ellemesinler.” şeklinde konuştular.

ATLI PARA DRESAJ SPORCUSU

Toplumda sporcu kişiliğiyle de tanınan ve 20 yıl jokeylik yaptığını belirten Tolga Dokuyucu, haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada:

“Ben sporcuyum, Türkiye’de ilk görme engelli biniciyim. Para dresaj at binicisiyim. Ben jokeydim, attan düşerek gözlerimi kaybettim. 20 yıl bindim, 2017 de yıkıldık atla birlikte, kafama darbe aldım. O darbe sırasında görme yetimi kaybettim. Ama hala atlarla başka kulvarda yarışıyorum. Ankara Atlı Spor Kulübü’nde özel bir eğitim alarak şu anda “atlı para dresaj” yapıyorum, “atla bale” diyoruz biz. Temmuz’da da Türkiye’de ilki gerçekleştireceğim, İstanbul’da yarışa çıkıyorum.” ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER