Ankara’nın önemli meslek odalarından olan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) her ay gelir gider tablosunu hem üyeleri hem de kamuoyu ile paylaşıyor. Tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak davranış sergileyen ATEM takdir toplamaya devam ediyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, maaş almadan başkanlık görevini sürdürdüğünü ifade ederek, tasarruf tedbirleri çerçevesinde bütün meslek odaları ve STK’lardan da aynı davranışı beklediklerini belirtti.

32 aydan bu yana Ankara Tüm Emlakçılar Odası’na başkanlık eden Hakan Akçam, her ay düzenli olarak odanın gelir gider tablosunu kamuoyu ile paylaşıyor. Böylelikle hem ATEM’e kayıtlı olan emlak danışmanları ödedikleri aidatların nerelere harcandığını biliyor hem de şeffaf bir yönetim anlayışı benimsenmiş oluyor.

ÜYELERİMİZE AİDATLARI NEREYE HARCADIĞIMIZI GÖSTERİYORUZ

Gelir gider tablosunu her ay düzenli olarak üyeleri ile ve sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaştığını ifade eden Akçam, “32 ay önce emlak danışmanlarımızın da tercihi ile ATEM’e başkan olarak seçildim. O günden bu yana da odamızın gelir giderini üyelerimiz ve kamuoyu ile düzenli olarak paylaşıyorum.” dedi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası’nın 5 bin üyesi olduğunu belirten Akçam, “Üyelerimiz aidatlarını aksatmadan ödüyor. Böylesi bir süreçte onlar aidatlarını aksatmadan ödüyorlarsa bize de paralarını nereye harcadığımızı göstermek düşer. Üyelerimizin ödedikleri aidatlarının nerelere harcandığını görmeleri en doğal haklarıdır. Biz de bu haklardan üyelerimizi mahrum etmek istemiyoruz, yapılan tüm harcamaları görmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU HİÇBİR ŞEKİLDE ÖDENEK ALMIYOR

Oda başkanı ve yönetim kurulu olarak hiçbir şekilde maaş, huzur hakkı gibi ödenekleri almadıklarını vurgulayan Akçam, “Bu davranışı da tüm STK’lardan beklemekteyiz. Özellikle tasarruf tedbirlerinin alındığı bu dönemde gelir giderin paylaşılması gerekmektedir. Çünkü biliyoruz ki her başkan adayı ‘şeffaflık’ kelimesine ağırlık vererek adaylığını koyuyor ve bunun üzerinden seçiliyor. Eğer ki bu bir vaat ise seçildikten sonra da bunun uygulanması gerekir. Bizim de yönetim olarak önceliğimiz şeffaf ve adil yönetim anlayışıyla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarını savunmaktır. Nitekim 32 aydır da bu şiar ile odamızın bayrağını göğüslemeye devam ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

CEVAP VER