Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi Otokar, Milli Ana Muhabere Tankı ALTAY’ın barış destek operasyonları için asimetrik muharebe koşullarına uygun geliştirilen yeni versiyonunu IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda ilk kez sergiledi. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “İhtiyaç duyulanın ötesinde ALTAY tankının versiyonlarını da geliştiriyoruz; seri üretim görevi verildiği takdirde, ülkemiz ve ordumuz için en iyisini yapmaya hazırız” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin lider kara araçları tedarikçisi Otokar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na 15 aracıyla katıldı. Türkiye savunma sanayiinde bir ilki daha gerçekleştiren Otokar, Türkiye’nin milli ana muharebe tankı ALTAY’ın barış destek operasyonları için asimetrik muharebe koşullarına uygun olarak geliştirilen ALTAY Asimetrik Harp Tankı’nı (ALTAY AHT) IDEF’te görücüye çıkardı. Üstün beka ve hareket kabiliyeti, atış gücü ve teknolojisi ile dünyanın en modern ana muharebe tankı konumunda olan ve seri üretim için gün sayan ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın prototipi de Otokar standında yer aldı.

‘SERİ ÜRETİMDEKİ İDDİAMIZIN GÖSTERGESİ’

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Kara araçlarında Türkiye’nin en deneyimli şirketi olarak, Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 50’den fazla kullanıcımıza en iyi ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’de ve dünyada farklı iklim ve coğrafyalarda elde ettiğimiz deneyimleri araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Bu sayede sadece bugünün değil, geleceğin tehdit ve ihtiyaçlarına göre hareket ediyor; kullanıcılarımızın beklentilerini önceden tespit edebiliyoruz. Bugün fuarda ilk kez sergilediğimiz ALTAY AHT, bu çalışmalarımızın en güzel örneği. Konvansiyonel olmayan kuvvet ve yöntemlerin kullanıldığı hibrit veya asimetrik muharebe koşulları için ordumuzun gelecek ihtiyacına hizmet edecek ALTAY AHT’yi kendi kaynaklarımızla tasarladık. Otokar’ın kendi öngörü ve kabiliyetleriyle tasarladığı, ihracat potansiyeli de yüksek bu tank; seri üretim için gerekli kabiliyetlere ve insan kaynağına sahip olduğumuzun da bir göstergesi” dedi.

‘TEKNOLOJİ İHRACATINA BAŞLADIK’

Otokar’ın 4×4’ten 8×8’e, paletli zırhlı araçlardan kule sistemlerine kadar kara sistemlerinde en geniş ürün ailesine sahip, Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi olduğunu ifade eden Görgüç sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi olarak savunma sanayii için ürettiğimiz araçlarımızı 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 30 bine yakın zırhlı aracımız, dünyanın farklı noktalarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Envanterinde Otokar araçlarına sahip olan kullanıcılarımız yeni kullanıcılara referans oluyor. Bu yıl ihracat konusundaki çalışmalarımızı Birleşik Arap Emirlikleri ordusu ihtiyacı için yapılan anlaşma ile bir adım öteye taşıdık. Artık sadece ürün değil, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji kabiliyetlerini de yurtdışına ihraç edeceğiz.”

IDEF’17’DE SERGİLENEN ARAÇLAR

Otokar’ın geniş ürün ailesi TÜYAP’ta düzenlenen IDEF’17’de; 7’nci salon, 712 numaralı stantta 4 gün boyunca sergilenecek. Fuarda yer alan araçlar şöyle;

Türkiye’nin milli ana muharebe tankı ALTAY’ın seri üretime girmek için gün sayan prototipi

ALTAY Asimetrik Harp Tankı

TULPAR-S amfibik paletli zırhlı silah taşıyıcı araç

ARMA 8×8 zırhlı muharebe aracı, Otokar’ın yeni kule sistemi MIZRAK-S 30 mm ile

ARMA 8×8 zırhlı muharebe aracı, MIZRAK-30 mm kulesi ile

ARMA 6×6 komuta kontrol aracı, BOZOK 12,7 mm MKT kulesi ile

ARMA 6×6 zırhlı personel taşıyıcı, KESKİN DUAL kulesi ile

COBRA II 4×4 Keşif/Gözetleme Aracı

COBRA II 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç

COBRA II 4×4 Zırhlı Personel Taşıyıcı, BAŞOK kulesi ile

COBRA 4×4 taktik tekerlekli zırhlı aracı, 5 kapılı versiyon, KESKİN kulesi ile

URAL 4×4 Zırhlı Tek Kabin Pick-Up

URAL 4×4 Personel Taşıyıcı

KAYA II Mayına Dayanıklı Personel Taşıyıcı

ISV – Zırhlı İç Güvenlik Aracı

CEVAP VER