VakıfBank Spor Kulübü, yeni sezon açılışını VakıfBank Spor Sarayı’nda gerçekleştirdi. Basın toplantısına; VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Menajer Banu Can Schürmann, Başantrenör Giovanni Guidetti, oyuncular ve teknik ekip katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Üstünsalih, “Büyük bir inançla ifade etmek isterim ki, dünya voleybol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı takımlarından biri olarak hedefimiz; her zaman, her kulvarda şampiyonluktur. Bu yıl da yine tüm kulvarlarda şampiyonluk parolasıyla yola çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

VakıfBank Spor Kulübü, sezon açılışını VakıfBank Spor Sarayı’nda yapılan basın toplantısıyla gerçekleştirdi. VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Menajer Banu Can Schürmann, Başantrenör Giovanni Guidetti, oyuncular ve teknik ekip basın toplantısında yer aldı.

“VakıfBank Ailesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz”

Başkan Abdi Serdar Üstünsalih, toplantıda yaptığı konuşmada, “Büyük bir inançla ifade etmek isterim ki, dünya voleybol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı takımlarından biri olarak hedefimiz; her zaman, her kulvarda şampiyonluktur. Bu yıl da yine tüm kulvarlarda şampiyonluk parolasıyla yola çıkıyoruz. Salonumuzun dört bir köşesi kazandığımız şampiyonluklar ve kırdığımız rekorlarla dolu. Her bir başarımızla elbette gurur duyuyoruz. Ancak çok iyi biliyoruz ki sporda dün yoktur. Yeni sezona, sanki her şeyi ilk kez kazanacak gibi istek, azim ve kararlılıkla hazırlanıyoruz. Sahip olduğumuz enerji, özgüven ve güçle, daha nice zaferler yaşayacağımıza yürekten inanıyoruz. Her zaman dile getirdiğim gibi VakıfBank, katıldığı tüm turnuvaların doğal favorisidir.

“Kaptanlık görevini Zehra Güneş’e emanet ediyoruz”

Yeni sezona, takımımızda 17. sezonuna giren Giovanni liderliğinde, yenilenmiş ve güçlenmiş bir kadroyla başlıyoruz. Her bir oyuncumuzun VakıfBank formasını ve değerlerini hakkıyla taşıyacağına eminiz. Sadece yetenekleriyle değil, karakterleriyle de bu aileye katkıda bulunacak, pırıl pırıl oyuncularımıza VakıfBank’ı emanet ediyoruz. Ufacık bir çocukken aramıza katılmış olan ailemizin kızlarından birine, sevgili Zehra Güneş’e de kaptanlık görevini emanet ediyoruz. Altyapımızdan yetişerek kaptanlığa yükselen ve efsanemiz olarak salonumuza formalarını astığımız Gözde Kırdar ve Melis Gürkaynak gibi bayrağı devralan Zehra’ya, bu önemli ve gururlu görevde yürekten başarılar diliyorum” dedi.

Yeni sezonun voleybolun tüm paydaşları için hayırlı olması temennisinde bulunan Üstünsalih, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek takımlara başarılar dileyerek tüm sporculara sakatlıktan uzak, başarılı bir sezon dilekleriyle sözlerini tamamladı.

Schürmann: “Müzemize yeni kupalar eklemek için sabırsızlanıyoruz”

Banu Can Schürmann yeni sezona dair şu değerlendirmelerde bulundu: “Kadromuzun yeni yüzleri, aralarındaki sinerji ve dayanışma ile kısa sürede çok iyi bir uyum yakaladı. Hem yetenekleriyle hem de tecrübeleriyle fark yaratacak bu oyuncularımızın, VakıfBank’a yepyeni başarılar kazandıracağına inanıcımız sonsuz. Geçmişteki şampiyonluklarımız için gururlanırken, müzemize yeni kupalar eklemek için sabırsızlanıyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi sanki daha önce hiç kupa kazanmamış gibi bir istekle sezona başlıyoruz. Kazanma isteğimiz ve azmimiz en üst düzeyde” diye konuştu.

Guidetti: “Bu takımı yukarıda tutacağız”

2008’den bu yana VakıfBank’ı çalıştıran Giovanni Guidetti, şöyle konuştu: “Vakıfbank’ta 17. sezonumu yaşayacağım. Bu sezonu yapılandırma yılı olarak gördük. Yeni oyuncularımıza bunu anlattık. Yeni oyuncularımıza, yeni takımıza bu bilinci aşılamak istedik. Yenilenmiş bir takımımız var ve sürekli çalışmaya devam ediyoruz. VakıfBank çok önemli başarılara imza attı. Tarihi başarıları devam ettirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu takımı yukarıda tutmak için çalışacağız. Bu takımı bana emanet eden yönetime teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın en iyi takımlarından bir tanesine sahibiz. Her turnuvayı son maça kadar oynamak istiyoruz.”

Yeni sezondaki ilk resmi maçında 5 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Galatasaray Daikin ile Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşılaşacak olan VakıfBank, yaz transfer döneminde kadrosunu 7 oyuncuyla güçlendirdi. Sarı-siyahlılar; pasör çaprazı Kiera Van Ryk, smaçör Caterina Bosetti, pasör çaprazı Kendall Kipp, pasör Sıla Çalışkan, orta oyuncu Yuan Xinyue, orta oyuncu Deniz Uyanık ve smaçör Marina Markova’yı transfer etti.

CEVAP VER