Almanya’da Dornier 328 bölgesel uçağını yeniden üretme projesi kapsamında; uçağın tip sertifikasına sahip olan 328 Support Services GmbH (328SSG) şirketinin ismi resmi olarak Deutsche Aircraft GmbH (Deutsche Aircraft) oldu. Şirketin yeni logosu “Sinekkuşu” (Hummingbird) olarak belirlendi.

328SSG olarak onlarca yıllık başarı geçmişinin ardından Deutsche Aircraft, sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) uyumlu ve yeni bir motora sahip hızlı, modern, yüksekten uçan, 40 koltuklu bir turboprop olan D328eco™ uçağının geliştirilmesiyle havacılığın geleceğini desteklemeye hazırlanıyor.

Garmin 5000 aviyonik paketine dayalı yeni bir entegre Companion™ kokpite sahip olacak D328eco’nun 2025’in sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

D328eco’nun ilk prototipleri, 2024’te başlaması planlanan uçuş testi kampanyasıyla Oberpfaffenhofen’de inşa edilecek.

ŞİRKETİN YENİ LOGOSU “SİNEKKUŞU”

Deutsche Aircraft Genel Müdürü Dave Jackson, “Havacılıkta ve Deutsche Aircraft’ta çok heyecan verici bir zaman. Bu yolculuğa çıkmak için hedeflerimizi somutlaştıran ve bizi birbirimize daha da yakınlaştıran güçlü bir markaya ihtiyacımız vardı. Deutsche Aircraft markası, Alman havacılık mühendisliği mirasımızı, çevre ve sürdürülebilirlik bilincimizi ve uçağa olan tutkumuzu ifade eder. Sürdürülebilir, uyarlanabilir ve mükemmel bir şekilde tasarlanmış sembolümüz Sinekkuşu, değerlerimizi ve vizyonumuzu temsil eder.” dedi.

D328eco SON MONTAJ HATTI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Leipzig’deki yeni ve son teknoloji Nihai Montaj Hattının (FAL) 2024’ün sonunda faaliyete geçmesi hedefleniyor. Doğu Almanya’da uçak imalatının sona ermesinden bu yana ilk kez böyle bir üretim tesisi yeniden Almanya’nın doğusunda inşa ediliyor. Ülkede üretimin yeniden başlatılması, şirketin bu boyuttaki uçaklara yönelik artan ve acil talepten faydalanmasına olanak tanıyor.

Deutsche Aircraft Operasyonlar ve Programlar Başkan Yardımcısı Nico Neumann, “Almanya’da D328eco için son teknoloji bir son montaj hattı kurmak, programımızın geliştirilmesinin anahtarıdır. Uçak tasarım sürecinin her aşamasında çevresel etkimizi azaltmaya inanıyoruz ve buna üretim süreçlerimizi yeniden düşünmek ve doğru tesisi inşa etmek de dâhildir. Leipzig/Halle Havalimanı ile işbirliği, Almanya’nın merkezinde ideal bir konum üzerinde inşa etmemize ve son teknoloji bir tesis oluşturmak için havalimanının kapsamlı havacılık deneyiminden yararlanmamıza olanak sağlayacak. Ayrıca bölge ekonomisine katkı sağlamaktan da gurur duyuyoruz” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER