Türkiye’de 7/24 açık ve sürekli hizmet veren az sayıdaki üniversite kütüphanesinden biri olan Işık Üniversitesi Kütüphanesi, YÖK tarafından yapılan kütüphane sıralamasında ilk 10’da 3 derece birden aldı. Işık Üniversitesi Kütüphanesi, bünyesindeki e-kitap adedi ile de aynı sıralamada 3’üncülüğe yerleşti.
Toplam 2000 metrekarelik iki katlı bir alanda hizmet veren Işık Üniversitesi Kütüphanesi, YÖK tarafından hazırlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018 Raporu’ndaki sıralama sonuçlarına göre; tüm vakıf yükseköğretim kurumları içinde ilk 10’da 3 derece birden aldı.
Işık Üniversitesi Kütüphanesi, 519 bin 498 e-kitap adedi ile e-kitap adedi sıralamasında 3’üncü, 578 bin 690 basılı ve elektronik kitap ile toplam kitap sıralamasında 4’üncü,öğrenci başına düşen kitap sayısı sıralamasında 62 kitap ile 10’uncu sırada yer aldı.
Işık Üniversitesi Kütüphanesi’nde ses yalıtımlı grup çalışma odaları, 400 kişilik oturma kapasiteli çalışma salonları, proje/araştırmalarında kullanabildikleri bilgisayar bölümleri, sunum odası, süreli yayınlar bölümü ve öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için satranç, jenga, mangala, scrabble, dama, domino gibi oyunları oynayabilecekleri akıl oyunları salonu ile 3D teknolojiye uygun multimedya odası bulunuyor.
Abonelik Bulunan Online Bilgi Kaynaklarına Uzaktan Erişim
Öğrencilerin internet aracılığı ile kütüphanenin aboneliğinde bulunan zengin akademik veri tabanlarına bağlanabildiği ve araştırmalarını gerçekleştirebildiği kütüphanenin online bilgi kaynaklarına kampüs dışından da erişim olanağı sağlanıyor. Işık Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin yanı sıra, Feyziye Mektepleri Vakfı bünyesindeki tüm Işık Okulları kampüsleri de Işık Üniversitesi Kütüphanesi’nin online kaynaklarına erişebiliyor. Bu kaynaklar arasında ARTstor Image Database, Cumhuriyet e-Gazete ve e-Arşiv, Hukuk Türk, Nature Journals Online, Press Reader, Scientific American, Springer ve Palgrave e-kitap ve dergi koleksiyonu, Wiley e-kitaplar ve dergi koleksiyonu gibi mecralarla veri tabanları bulunuyor.
Bir Şube de Maslak Kampüsü’nde
Şile Kampüsü’nde yer alan Merkez Kütüphanesi, Maslak Kampüsü’nde de sanat ağırlıklı kitapların bulunduğu bir şube kütüphanesi bulunuyor. Ayrıca kullanıcılar bu iki kampüsteki kütüphane koleksiyonunu da kullanabiliyor. Diğer koleksiyondaki yayını istedikleri takdirde yayın aynı gün içinde bulundukları kampüs kütüphanesine gönderiliyor.
Zengin Bir Koleksiyona Sahip
Her türlü araştırma materyalini bünyesinde barındıran ve LC Sınıflama Sistemi’nin (Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi) kullanıldığı Işık Üniversitesi Kütüphanesi, 519 bin 498 e-kitap, 59 bin 192 basılı kitap, 56 bin 486 e-dergi aboneliği, 406 akademik veritabanı paketi erişimi, 101 basılı dergi aboneliği, 8 bin 403 ciltli dergi, 6 bin 283 DVD / Blu-Ray film, 27 adet günlük gazete aboneliği, 3 bin 461 yabancı dilde gazete aboneliği, 2 milyon tam metin doktora ve yüksek lisans tezi ve 1,5 milyon art image’den oluşan zengin bir koleksiyonla hizmet veriyor.